Discovering Korea Food With Gizzi Erskine

TLC
18 Mar 2017 - 12:40pm
အေနာက္တိုင္းကို လႊမ္းမိုး ေနရာယူလာတဲ့ ကိုရီးယားလိႈင္းေတြ ထဲမွာ ေကဖုဒ္ (ကိုရီးယား အစား အစာ) လည္း အပါအ၀င္ေပါ့။ ကိုရီး ယား အစားအစာဟာ က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီၫြတ္တယ္၊ အမ်ဳိးအစား စံုလင္ တယ္၊ ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ရ လြယ္ကူၿပီး အရသာလည္း ရွိပါတယ္။The Independent ရဲ႕ အစား အေသာက္ဆိုင္ရာ စာေရးဆရာမ ဂစ္ဇီအားစကိုင္းဟာ ကိုရီးယား အစားအစာ ကၽြမ္းက်င္သူေပါ့။ ဒီအစီအစဥ္မွာ သူက အေရာင္အေသြး စံု လင္တဲ့ အစားအစာေတြ ဘယ္ကလာတယ္၊ ကိုယ့္မီးဖိုေဆာင္မွာ ကိုယ့္ ဘာသာကိုယ္ဘယ္လိုျပင္ဆင္ ဖန္ တီးမယ္ ဆိုတာေတြကို တင္ဆက္ ေပးပါလိမ့္မယ္။ ဂစ္ဇီဟာ ေတာင္ ကိုရီးယားက သူ႕မီးဖိုေဆာင္ထဲကေန ဘီဘင္ဘက္နဲ႔ ကင္မ္ခ်ိ တို႔လို အစား အစာေတြ ဖန္တီးျပင္ဆင္ပံုေတြကို လမ္းၫႊန္ ျပသေပးပါလိမ့္မယ္။ အဲဒီ အစားအစာေတြဟာ ကိုရီးယားသမိုင္း နဲ႔ ယဥ္ေက်းမႈမွာ ဘယ္လိုေနရာ ယူထားတယ္ ဆိုတာေတြကို ရွာေဖြ စူးစမ္း တင္ျပရင္းနဲ႔ေပါ့။